ReserveringNieuws00 33 3 22 27 76 17Directe betaling
Mijn rekening

Cayeux-sur-Mer, de charme van een badplaats uit de jaren ‘20

Op 40 km van de camping is Cayeux-sur-Mer zeker een bezoekje waard tijdens uw vakantie in de Baai van Somme.Ontdek een “Pavillon Bleu” familiebadplaats met zijn kilometers strand, het vlonderpad en de honderden kleurrijke strandcabines, maar natuurlijk ook Kaap Hourdel waar in de zomer de zeehonden van de baai komen uitrusten...

Cayeux, om lekker uit te waaien aan zee!

Aangekomen bij het casino van Cayeux kunt u naar het keienstrand, en genieten van uw vakantie in de zeelucht! Met zijn lengte van 14 kilometer is het strand van Cayeux-sur-Mer bij uitstek geschikt om te ontspannen en te luieren. Dit is het vliegersdomein; er wordt hier zelfs jaarlijks begin juni een Vliegerfestival gehouden! U kunt ook kennismaken met kitesurf, gaan zeekajakken, of strandvissen met het gezin, picknicken op het strand... Stuk voor stuk activiteiten die we aan zee kunnen doen tijdens een kampeervakantie in de Baai van Somme! Het strand van Cayeux is ook bekend om het langste vlonderpad van Europa (de trots van de plaatselijke bewoners!). Het bijna 2 kilometer lange pad en zijn kleurige strandcabines met hun charme uit vervlogen tijden loopt langs de zeeboulevard, voor een heerlijke wandeling in een “Belle Époque” sfeer!
Niet ver van het strand kunt u de wandeling voortzetten richting de Zeeliedenkapel (Chapelle des Marins), die herinnert aan de onverbrekelijke band tussen de stad en zijn zee-verleden. Deze kapel in neogotische stijl is opgericht aan het eind van de jaren 1850; hier is een ex-voto voor zeelieden ondergebracht in de vorm van een boot, die in het midden aan de beuk hangt.
Bent u een geschiedenisliefhebber, of wilt u gewoon een ander aspect van Cayeux-sur-Mer ontdekken, dan moet u naar de vele blockhaus gaan die langs de kust te vinden zijn, bijvoorbeeld op de witte route (route blanche) tot Hourdel, en vlakbij de vuurtoren van Brighton. In de zomer organiseert het bezoekerscentrum “Maison de la Baie” rondleidingen, zodat u meer te weten komt over de overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog, en de Atlantische muur (of “Alantikwall”).

Camping dans la Somme

Het haventje en kaap Le Hourdel: ontmoeting met de zeehonden van de baai!

Le Hourdel is een gehucht van Cayeux-sur-Mer dat op de grens ligt van de Baai van Somme, en via een fietspad met de fiets bereikbaar is. Aangekomen bij het haventje kunt u de laatste sauterelliers op en af zien gaan; dit zijn typische vissersbootjes die gebruikt worden voor de vangst van grijze garnalen. Met een beetje geluk kunt u vanaf Kaap Le Hourdel, in de zomer bij eb, de beroemde zeehonden van de baai van Somme bewonderen. Dat mag u niet missen tijdens uw kampeervakantie in de buurt van Cayeux-sur-Mer!

Wist u dat?

Cayeux betekent kei, "cailloux" in het picards, want de geschiedenis van Cayeux-sur-Mer is nauw verbonden met die van de keien, vroeger de enige bron van inkomsten van de stad. De keien, het “blauwe goud” van Cayeux-sur-Mer, werden met de hand geraapt, vervoerd op de rug van een paard of muilezel, en vervolgens per boot naar Groot-Brittannië gebracht waar ze na verwerking gebruikt werden voor de vervaardiging van keramiek en serviesgoed.

Camping dans la Somme