ReserveringNieuws00 33 3 22 27 76 17Directe betaling
Mijn rekening

Uw kampeervakantie in Somme

Profiteer van uw kampeervakantie in Somme om een grote verscheidenheid aan landschappen te ontdekken met de Vallei van Bresle in het zuiden, en de Baai van Authie in het noorden; slenteren door de charmante badplaatsen die elkaar opvolgen langs de 70 kilometer aan strand. Ontdek het bijzondere culturele erfgoed met zijn belangrijke monumenten die getuigen van de artistieke- en historische rijkdom van ons departement, zo authentiek en gastvrij...Een ding is zeker: een vakantie in Somme staat voor verbazing, ontdekking en verrassing!

Een échte vakantie in Somme!

Somme trekt campereigenaren die uitgestrekte vlakten zoeken om er helemaal even uit te zijn, en jaarlijks komen er duizenden naar de Baai van Somme, één van de mooiste baaien ter wereld. Na een excursie in de baai, is het heerlijk even bijkomen en genieten tijdens een wandelingetje door de voormalige vissersdorpjes, uitgegroeid tot badplaatsen waar het goed vertoeven is voor vakantiegangers zoals Quend-Plage, Cayeux-sur-Mer, Fort-Mahon-Plage, Le Crotoy maar ook Mers-les-Bains... We verkennen met de nodige nieuwsgierigheid de ongerepte locaties waar Moeder natuur het heft nog in handen heeft, zoals het vogelpark Marquenterre met zijn 200 hectares aan duinen, bossen en moerassen.
We ontdekken schitterende landschappen over de fiets- en wandelpaden die zich een weg banen langs de picardische kliffen van Ault, tot aan het land van Caux.
We nemen de tijd om van het leven te genieten tijdens een wandeling rond de plassen en palingvijvers in Haute Somme, die het departement een geliefde kampeerbestemming maken onder de vissers.
We komen weer helemaal bij als we de rustgevende landschappen van de Somme-vallei bewonderen, die we op de fiets verkennen over de fietsroute vanaf Péronne, tot de monding van de rivier in het getijdengebied van de baai. We verbazen ons over de “hortillonnages” in het hart van Amiens, deze drijvende tuinen die zich over 300 hectares uitstrekken tussen sloten en moerassen...

Camping dans la Somme

De bezienswaardigheden die u gezien moet hebben in Somme

Het historisch en cultureel erfgoed van Somme is zo rijk en gevarieerd, dat we onmogelijk alles kunnen noemen. Maar de camping raadt u aan om absoluut even naar het middeleeuwse plaatsje Saint-Valéry-sur-Somme te gaan, om daarna Amiens aan te doen voor zijn prachtige kathedraal op de UNESCO-werelderfgoedlijst, maar ook het huis van Jules Verne, het museum van Picardie, en natuurlijk de beroemde hortillonnages. Net zo kenmerkend voor het noorden van Frankrijk en Somme zijn de zes belforten op de UNESCO-werelderfgoedlijst: die van Abbeville, Amiens, Doullens, Lucheux, Rue en Saint-Riquier moet u absoluut gezien hebben! Vervolg uw weg richting de kapittelkerk Sint-Wulfram (Saint-Vulfran) van Abbeville, de burcht van Rambures, de cisterciënzer Abdij en de tuinen van Valloires, de citadel van Doullens en zijn schitterende zandstenen stadsmuren, maar ook de ondergrondse stad van Naours met zijn bijzondere grotten op 33 meter verstopt onder de heuvel. Een verblijf in Somme is een ook een reis door de tijd, van de prehistorie met het park Samara bij Amiens, tot de Eerste Wereldoorlog met de Herdenkingsroute (Circuit du Souvenir), die van Péronne tot Albert gaat. U kunt het Oorlogsmuseum bezoeken, het Canadese Beaumont-Hamel Newfoundland Memorial en het Frans-Britse Thiepval Memorial…een kleine greep uit de vele monumenten en musea gewijd aan de slag van Somme. U snapt het al, tijdens een vakantie in Somme valt er ongelofelijk veel te beleven!

Camping dans la Somme