ReserveringNieuws00 33 3 22 27 76 17Directe betaling
Mijn rekening

Wat te zien en te doen in Quend-Plage?

Tijdens uw vakantie op Camping des Roses in Quend-Plage, kunt u naar hartenlust het familiebadplaatsje ten noorden van de Baai van Somme ontdekken, waar u zo vrij als een vogel bent. Met zijn villa's tussen de dennen, de 15 km aan zandstranden langs de ongerepte duinen, een scala aan activiteiten voor groot en klein, het fietspad naar het park van Marquenterre, is Quend-Plage-les-Pins precies wat gezinnen zoeken die van het strand willen genieten, of voor wandelaars op zoek naar bijzondere natuurgebieden, maar ook watersporters komen hier op de stranden helemaal aan hun trekken!

Slenteren door de straten van Quend, voor de typische badplaatsarchitectuur

Profiteer van uw kampeervakantie voor een kennismaking met Quend-Plage. Tijdens een wandeling door de badplaats kunt u de kenmerkende badplaatsarchitectuur van de Picardische kust bewonderen; de gevels van de witgeschilderde villa's zijn voorzien van erkers, met daarop balkons. Mooie panden in de art deco of neo-Vlaamse stijl, enkele versierd met Engelse details, geglazuurde tegels of keramische decoraties.
Zet uw bezoekje voort richting Chapelle Notre-Dame-des-Pins, waar de glas-in-loodramen het dagelijkse dorpsleven, zijn cultuur en landschappen illustreert. In de zomer is er twee keer per week, op maandag en donderdag een leuke markt waar het heerlijk vertoeven is.

Camping dans la Somme

Profiteer van het 15 kilometer lange strand voor meer vakantieplezier aan zee!

Met zijn vele kilometers zand wordt het strand van Quend gerekend tot de mooiste stranden van de Picardische kust. Hier kunnen vele watersportactiviteiten beoefend worden, zoals het strandzeilen, speed-sail, windsurfen, kitesurf… Het is tevens een fantastisch speelterrein voor gezinnen om te zwemmen, vliegeren en zandkastelen te bouwen. Het zuidelijke deel van het strand is speciaal voor naturisme, vanaf het gedeeltelijk ingegraven blockhaus, tegenover de bouchots. Deze verrassende rijen mosselpalen, die u kunt zien op een deel van de kust bij eb, maken deel uit van het landschap van Quend. Hier worden de mosselen gekweekt (heerlijk gekookt met witte wijn, of met crème en patat!). Het is strikt verboden om Bouchot mosselen te rapen, maar u kunt nog altijd gaan jagen op kokkels en andere schelpen tijdens een dagje strandvissen. Een gezinsactiviteit waar u niet onderuit kunt tijdens uw vakantie in de Baai van Somme!

Camping dans la Somme

Erop uit met de fiets voor een kennismaking met Quend-Plage-les-Pins en het park van Marquenterre

Mocht u graag willen fietsen tijdens uw kampeervakantie, dan kunt u de 14 km aan fietspaden nemen die Quend-Plage verbindt met de andere gehuchten van de badplaats verbindt. Het Groene pad (La voie Verte) van Quend-Plage tot het Park van Marquenterre (12 km) gaat door het dennenbos, en daalt richting het zuiden door velden en kreupelbos om aan te komen bij de ingang van het vogelpark van Marquenterre. De gelegenheid voor een kennismaking van dit opmerkelijk natuurreservaat in het hart van de Baai van Somme. Hier is een rijke flora en fauna te bewonderen tussen bossen en duinen, grasvlakten en moerassen.
De tocht "Le Tadorne" (24 km) is tevens een mooi uitstapje tussen de Baai van Somme en de baai van Authie, langs het grootste duingebied van Noord-Europa. Mocht u van oude gebouwen houden, en liever het klein architectonisch erfgoed bezichtigen, raden wij u aan de "COF" route te volgens (6 kruisbeelden, 3 oratoriums en een fontein over een lengte van 21 km).

Camping dans la Somme

Een dagje in de bomen: een ongekende belevenis met het gezin!

Mocht u graag een dagje in de natuur doorbrengen, dan is het acrobatisch parcours "Arbre et Aventure" precies wat u zoekt! Voel de spanning en sensatie midden in het bos met de 8 parcours voor zowel beginners als de meest avontuurlijkste waaghalzen. Na een kennismaking en met de klimgordel goed afgesteld, kunnen alle gezinsleden zich veilig uitleven in de bomen. In het park "Arbre et Aventure" kunt u ook boomklimmen, een variant van rotsklimmen waarbij u tot aan de top in de bomen klimt. Deze nieuwe activiteit, mogelijk vanaf 5 jaar, biedt nieuwe ongekende sensaties. Dit moet u absoluut geprobeerd hebben tijdens uw vakantie in Picardië!

Wist u dat?

Quend-Plage-les-Pins, dat oorspronkelijk "Saint-Quentin-Plage" heette, dankt zijn naam aan het dennenbos dat het omringt, geplant om duinerosie te voorkomen. In de jaren 1900 heeft Adéodat Vasseur, boerenzoon en notaris in Douai, het dorp gemoderniseerd en tot badplaats gemaakt. Vele verbouwingen zijn nodig geweest om het dorp aantrekkelijker te maken. Er kwam een eerste hotel, gevolgd door vakantie-villa's; het begin van het kusttoerisme in Quend-Plage! Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn er vele huizen vernietigd, maar de zeeboulevard van Quend is in de jaren erna grotendeels weer opgebouwd.

Camping dans la Somme