ReserveringNieuws00 33 3 22 27 76 17Directe betaling
Mijn rekening

Le Crotoy, elegant van nature

Op 15 km van de camping is Le Crotoy een elegante, discrete badplaats midden in de baai van Somme.Met zijn vissers- en jachthaven, zijn uitgestrekte, zuidelijke georiënteerde strand, de Belle Époque villa's en oneindige uitzicht over de baai, is voormalige vissersdorpje perfect voor kampeerders op zoek naar authenticiteit en natuur.

Een zuidelijk gelegen strand, en een opening op de baai van Somme

Het immense zandstrand van Le Crotoy is het enige strand in het noorden dat op het zuiden ligt. In de zomer komen vakantiegangers in groten getale om hun handdoek op het zachte zand te leggen en heerlijk te zonnen. Mocht u op zoek zijn naar een originelere activiteit aan de kust, dan kunt u van uw kampeervakantie bij Le Crotoy profiteren om te gaan zee-wandelen; een gezellige, leuke en verfrissende activiteit! Wilt u de zee op, dan kunt u met de catamaran door de baai van Somme varen, aan boord stappen van de “Commandant Charcot IV” met bestemming Le Hourdel en Saint-Valery-sur-Somme, een excursie maken in een pirogue bootje om zeehonden in de baai te spotten.

Het charmante en sfeervolle haventje van Le Crotoy

Het vissershaventje van Le Crotoy is nu dan wel een stuk rustiger dan vroeger, maar de sfeer is bewaard gebleven. We kunnen nog steeds enkele sauterelliers zien die met nog spartelende grijze garnalen terug van zee komen. Maar tegenwoordig brengt de jachthaven van le Crotoy wat meer leven in de brouwerij, met zijn bijna 100 boten die in het jaar aangelegd liggen. Een aangename wandeling, waar de vissershuisjes en vakantiehuizen elkaar opvolgen!

Camping dans la Somme

Een badplaats vol geschiedenis

Op iedere hoek van de straat ontdekt de bezoeker prachtige stadspaleizen, herenhuizen, Engels-Normandische villa’s of chalets in Zwitserse stijl. Een paar woningen zijn nauw verbonden met de geschiedenis van persoonlijkheden die in Le Crotoy gewoond hebben of er tijdelijk verbleven, zoals de hertog van Morny (halfbroer van Napoleon III), de beroemde parfumeur Pierre Guerlain, schilders zoals Toulouse-Lautrec, Sisley, Seurat, Manessier of de romanschrijfster Colette. Vlakbij de haven staat het huis "La Solitude", waar Jules Verne geleefd heeft. Op de plek van de voormalige burcht, en tegenover de zoutmoerassen van de baai, gaan we voor het park en landhuis langs van de familie van de dichter Charles-Hubert Millevoye. Als we onze wandeling voortzetten, kunnen we een mooi landhuis bewonderen, het hotel-restaurant "Les Tourelles", een elegant vakantiehuis uit de 19de eeuw, of de oude chalet met erkers van de komische operazanger Taskin, een goede vriend van Offenbach.

Als extraatje: de Spoorweg van de baai van Somme

Vanuit Le Crotoy biedt de Spoorweg van de Baai van Somme een ritje door de baai aan boord van een Belle Époque stoomtrein. U zal vanuit Le Crotoy prachtige ongerepte en groene landschappen kunnen bewonderen langs Noyelles-sur-Mer en Saint-Valery-sur-Somme, met als eindbestemming Cayeux-sur-Mer...

Camping dans la Somme