ReserveringNieuws00 33 3 22 27 76 17Directe betaling
Mijn rekening

De baai van Somme, één van de mooiste baaien ter wereld

De Baai van Somme is één van de bijzondere gebieden die u kunt bewonderen tijdens uw volgende kampeervakantie in Picardië (35 km).De Baai van Somme, die sinds 2011 deel uitmaakt van het netwerk “Grand Site de France” als bijzondere locatie in Frankrijk, is een uniek en magisch gebied die beter als bezoeker dan als wandelaar bezocht kan worden. Prachtige landschappen, de bijzondere sfeer en het steeds veranderende licht, een ongerepte natuur met een bijzondere flora en fauna; geen twijfel mogelijk, u bent hier in één van de mooiste baaien ter wereld!

De baai oversteken met een natuurgids

In gezelschap van een ervaren en gepassioneerde natuurgids vatten we het beste de immense schoonheid van de Baai van Somme, die zich uitstrekt over 70 km² tussen kaap Le Hourdel en le Crotoy. Tijdens een excursie over de kustpaden, op de klifflanken of langs de duinen, in het hart van vochtige gebieden en wadden, wordt u getrakteerd op een ongelofelijk mozaïek van indrukwekkende landschappen. Uw gids zal u alle geheimen onthullen van de zeehonden van de Baai van Somme, en de gewoontes van de vogels die hier onderdak hebben gevonden. Hij zal u alles over de ontwikkeling van de landschappen en de getijden uitleggen, terwijl de kinderen zich vermaken met het zoeken van krabben, garnalen en zandwormen op het getijdegebied.
Voordat u de baai gaat verkennen, kunt u het museum van het Bezoekerscentrum van de Baai van Somme bezoeken, gevestigd te Lanchères. U komt hier alles te weten over de verschillende natuurlijke milieus waaruit de baai bestaat met panorama's, diorama's, maquettes en filmvoorstellingen...

Camping dans la Somme

Ontdek het Park van Marquenterre en de vogelwereld

Het Park van Marquenterre, belangrijk kruispunt voor duizenden vogels uit Europa en Afrika, is een beschermd gebied van 200 hectares midden in het Nationale Natuurreservaat van Baai de Somme. In dit unieke vogelpark in regio Hauts-de-France, kunt u meer dan 300 vogelsoorten spotten vanaf de vele uitzichttorens en observatieposten op de verschillende ontdekkingsroutes.

Zeehonden spotten vanaf Kaap Le Hourdel

Op 40 km van de camping, ten zuiden van de baai van Somme, is Kaap Le Hourdel de uitgelezen locatie om de grootste Franse kolonie zeehonden te spotten, waarvan enkele exemplaren tot 1,80 m lang en meer dan 100 kg zwaar kunnen zijn! Bij eb hijsen ze zich uit het water om te gaan rusten op de zandbanken. Het wordt afgeraden om te dicht bij te komen, om ze niet te storen. Als u op een afstand van 300 meter blijft kunt u ze voor en na eb 2 uur observeren.

Te zien, te doen rond de Baai van Somme:

- Wandelen door de bloeiende straten van het middeleeuwse plaatsje Saint-Valery-sur-Somme.
- Slenteren over het vlonderpad van Cayeux-sur-Mer, langs de kleurrijke strandcabines.
- Kennismaking met het strandzeilen op de uitgestrekte zandstranden tussen Quend-Plage en Fort-Mahon.
- Wandelen in het vissers- en jachthaventje van Le Crotoy.
- Een ritje maken aan boord van de stoomtrein van de Baai van Somme, en genieten van de schitterende landschappen tot aan Cayeux-sur-Mer.

Camping dans la Somme