ReserveringNieuws00 33 3 22 27 76 17Directe betaling
Mijn rekening

Uw kampeervakantie in Picardië, Hauts-de-France

Mocht u nog niet weten waar u de volgende keer gaat kamperen; Picardië en regio Hauts-de-France bieden alles wat nodig is voor een geslaagde vakantie vol sport en natuur, cultuur en ontspanning, verrassing en emotie!Van de uitgestrekte stranden van de Baai van Somme tot de prachtige steden van Kunst en Geschiedenis in Picardië, maar ook de regionale natuurparken tussen Vlaanderen en Artois, de schitterende landschappen van de Opaal kust, bent u er tijdens uw kampeervakantie in Picardië Nord-Pas-de-Calais, tegenwoordig Hauts-de-France, écht helemaal even uit!

Ontdek vlakbij de camping de mooiste bezienswaardigheden tussen Picardië en Pas-de-Calais

4-Sterren camping des Roses in Quend-Plage is de ideale bestemming voor een aangename vakantie in de Baai van Somme, één van de mooiste baaien ter wereld. Met het gezin of vrienden kunt u bijkomen tussen land en zee, heerlijk zwemmen en watersporten, de charmante badplaatsjes Le Crotoy en Fort-Mahon-Plage bezichtigen, wandelen door de bloeiende straatjes van het middeleeuwse plaatsje Saint-Valéry-sur-Somme, of over het oneindige strand van Cayeux-sur-Mer. U kunt heerlijk wandelen of paardrijden door de dennenbossen, zeehonden spotten op kaap Le Hourdel, door de baai van Authie, het duingebied van Marquenterre of Hâble d'Ault met zijn vogelreservaat. Maar ook de liefhebbers van kunst en geschiedenis komen helemaal aan hun trekken tijdens een kampeervakantie in Picardie maritime. Hier kunt u, onder andere, de Sint-Wulframkerk kerk (Saint-Vulfran) van Abbeville bezichtigen, of de kapel van de Heilige Geest in Rue en de abdijkerk van Saint-Riquier, waarbij de Abdij van Valloires niet vergeten mag worden, met zijn tuinen in het hart van de Authie-vallei... Vraag ons team meteen bij aankomst op Camping des Roses naar de mooiste bezienswaardigheden!

Camping dans la Somme

Toplocaties die u moet bezoeken tijdens uw vakantie in regio Hauts-de-France

Wat erfgoed betreft hebben de kampeerders keuze ten over met de vele steden van Kunst en Geschiedenis, en de mooiste historische- en culturele locaties in de streek zoals de stadsmuren van Montreuil-sur-Mer, de kathedraal Notre-Dame van Amiens, de monumenten uit het historische Vieux-Lille, de Citadel Vauban van Arras, de belforten van het Noorden, Pas-de-Calais en Somme, op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Sinds 2012 is ook het mijnbouwgebied van Nord-Pas de Calais door de UNESCO aan de lijst toegevoegd, en is zeker een bezoekje waard. Tijdens uw kampeervakantie in regio Hauts-de-France, zullen het kasteel van Chantilly en het kasteel van Rambures uit de 15de eeuw, de toeristische trekpleisters in Picardië, ongetwijfeld hoog op uw lijstje met te bezoeken bezienswaardigheden staan. Land van cultuur, maar ook van geheugen, zijn in regio Hauts-de-France tevens belangrijke locaties te vinden die gewijd zijn aan de Eerste Wereldoorlog, zoals de Franse erebegraafplaats van Notre-Dame-de-Lorette of Vimy, de loopgraven en Canadees Memorial. Wat natuur betreft bieden Picardië en Hauts-de-France een scala aan landschappen, en een breed aanbod van recreatieve activiteiten voor groot en klein. U kunt niet terug naar huis zonder dat u de kapen Caps Blanc Nez en Gris Nez gezien heeft; deze maken deel uit van het netwerk “Grand Site de France” als bijzondere locaties in Frankrijk, en imponeren door hun indrukwekkende silhouet. De hoogste kliffen zijn wel 134 meter!

Camping dans la Somme

Nog altijd aan de Opaal kust, is het moeras van Saint-Omer tevens een natuurgebied dat valt onder het opmerkelijk natuurlijk erfgoed van de regio Nord-Pas-de-Calais. Dit natuurlijke waterdoolhof kan te voet, op de fiets of per boot bezocht worden. Picardië staat tevens bekend als grootste bosgebied van Europa. Uw kampeervakantie tussen Picardië en Pas-de-Calais is dus de gelegenheid bij uitstek om eropuit te gaan in de prestigieuze staatsbossen van Picardië, zoals het bos van Crécy, tussen Abbeville en Berck!

Voor een onvergetelijk gezinsuitstapje in regio Hauts-de-France, raadt de camping u aan om naar het beroemde Park Astérix te gaan in Plailly, of naar het recreatiepark Dennlys van Dennebroeucq, het Park Bagatelle van Merlimont (het oudste Franse attractiepark dat nog open is), of “la Mer de sable” vlakbij Ermenonville in Oise.

Camping dans la Somme