ReserveringNieuws00 33 3 22 27 76 17Directe betaling
Mijn rekening

Het middeleeuwse plaatsje Saint-Valery-sur-Somme

Saint-Valery ligt naast de Baai van Somme, en is een topattractie in Picardië op slechts 30 km van Camping des Roses. Saint-Valery-sur-Somme heeft een lang en bewogen geschiedenis achter de rug voordat het uitgroeide tot een charmant dorpje dat jaarlijks duizenden bezoekers trekt. Hier vertrok Willem de Veroveraar om Engeland te gaan veroveren. Jeanne d'Arc heeft hier enkele dagen vastgezeten, voordat ze gevangengenomen, en veroordeeld werd in Rouen. Victor Hugo schreef hier “Oceanon Nox” (oh ! combien de marins, combien de capitaines...). En vandaag heeft u de eer dit charmante middeleeuwse plaatsje te ontdekken, tijdens uw kampeervakantie in de Baai van Somme!

Camping dans la Somme

Een historisch dorp in het hart van Picardie maritime

Saint-Valery is een sfeervol middeleeuws dorpje, maar ook een jacht- en vissershaven, en bezit een rijk historisch- en architectonisch erfgoed. Het doolhof van geplaveide straatjes is een ware reis door de tijd. De Guillaume poort (11de eeuw) in het westen, en de poort van Nevers (16de eeuw) in het oosten vallen beiden onder monumentenzorg. Wat verder rijst de Harold Toren, waar de vertegenwoordiger van de Koning van Engeland werd vastgehouden in 1053. Ander historisch parel, de Sint Martinuskerk met zijn muren in ruitmotief en twee dezelfde beuken, een prachtig bouwwerk in gotische stijl oorspronkelijk uit de 13de eeuw.
Onderweg zullen de kampeerders even stoppen bij de "Tuinen van de Baai" waar het Herbarium is ondergebracht. In de intimiteit van deze middeleeuwse gesloten tuin, genesteld in het hoge gedeelte van de historische wijk, ontdekken we een groot aantal sierplanten, tuinkruiden en geneeskrachtige kruiden uit de middeleeuwen. Als we verder richting de wijk van de abdij gaan, één van de oudste in Picardië, komen we aan de voet van de Zeeliedenkapel (Chapelle des Marins) die vanaf Cap Hornu een prachtig uitzicht biedt over de Baai van Somme.
Vanuit het lage deel van de stad, vroeger een drukke vissershaven, kunnen we tegenwoordig plezierjachten zien aanleggen, en over de kades wandelen langs de luxe villa’s van scheepsreders uit de 19de eeuw. Kampeerders op zoek naar sfeer moeten een bezoekje brengen aan de zeeliedenbuurt - le Courtgain – met de zeer kleine kleurige huisjes waar vroeger de vissers in woonden. Mocht u nog tijd over hebben, ga dan even langs bij het museum Picarvie, gewijd aan de beroepen van weleer; hier ontdekt u het dagelijkse leven van een Picardisch dorp uit de 19de eeuw. Nog een gelegenheid om terug te gaan in de tijd!

Camping dans la Somme

Vanuit Saint-Valery, alle hens aan dek en richting de Baai van Somme!

Profiteer van uw kampeervakantie in Picardië om een boottochtje te maken! Stap in de haven van Saint-Valery aan boord van de “Baliseur Somme II” (Historisch Monument sinds 2000) of de “Commandant Charcot III” voor een andere kijk op de Baai van Somme. Op programma: een rondje langs de baai, Cap Hornu, le Hourdel, en natuurlijk de beroemde zeehonden van Saint-Valery-sur-Somme!

Wist u dat?

De jachthaven van Saint-Valery is de grootste van de Picardische kust. Met zijn enkele 250 aanlegplaatsen is hij zeer populair onder de rijkere pleziervaarders, Nederlanders en Engelsen aan kop, wat hem de bijnaam de kleine "Saint-Tropez van het Noorden" heeft bezorgd.

Camping dans la Somme